http://www.apssprojectesolidari.es/

Xavier Soranells

Projecte Xavier Soranells.

Xavier Soranells

S’inicia musicalment amb tansols 10 anys al conservatori de Terrassa, on realitza els primers cursos de solfeig. Alternant els seus estudis, forma el seu primer grup al 1989 amb el nom de Neretva. Amb aquest comença una etapa de concerts per diferents escoles ,poliestportius, hotels, tocant rock en català i versions en anglès d’Eric Clapton, Dire Straits i grups d’avantguarda.

L’any 1990 viatja a Vermont (USA) on viu d’aprop la música que marcarà en un futur el seu estil musical:el blues.

Entre l’any 1991 i 1993 Xavier forma el grup Vocal Neutra amb el qual toca temes propis i es consolida com a guitarrista solista i cantant.

Al 1992 Xavier acaba el COU i comença a estudiar Enginyeria de Telecomunicacions i Enginyeria Industrial. Però motivat per la música decideix marxar als Estats Units (1993) on comença la seva carrera com a músic professional. També dóna classes de guitarra a particulars. s aleshores quan el bategen amb el nom de Blue Heart. En un concert en un club de Massachussetts el presenten com: -per tots vosaltres “the kid from Barcelona, Mr. Blue Heart”.

Des d’aquell dia el nom de Blue Heart queda com un símbol per a la seva música.

Durant els períodes de vacances, Xavier torna a Catalunya on ja amb el nom de Blue Heart actua per diferents locals de la terra (1994). La Boite entre d’altres, presentant un dels temes composat i produit per ell mateix “Coming for you”, emès a l’emisora de ràdio Flaix FM.

També actua en la coneguda concentració de motos, Motor Club Spain ( a Cambrils, estiu del ‘96) acompanyant a Aureli Morata, fundador del grup Los Rebeldes, junt a Loquillo i los trogloditas i els mateixos Rebeldes.

Despres del servei militar, al 1995 Xavier decideix ingressar a la prestigiosa universitat de música moderna Berklee College of Music a Boston, Massachussetts.

Estudia la especialitat de “guitar performance”.

Duran 4 anys, perfecciona el seu instrument i apren tecniques de grabació, estudiant assignatures de Ingenyeria de só.

En aquest periode, toca en diversos clubs de Boston i rodalies amb la seva banda Blue Heart. Amb aquesta formació va fer les seves primeres grabacións a estudis Professionals, no només als estudis de Berklee sinó també als estudis Prophet Sound i Blue Jay, on havien grabat grups tant emblematics com els Boston, Tina Turner i altres....

Temes com Coming for you, i Cae el agua,van ser sel.leccionats com uns dels tres millors temes de l’any de Berklee, on Tony Brown, president de MCA records a Nashville va reconeixer en públic, temes de molta qualitat.

Durant la seva estància a Boston també te la oportunitat de coneixer personalitats dins el món de la música, com J.J. Cale autor del famós tema Cocaine, James Taylor, Michael Kamen, ......

També va ser alumne de Livignston Taylor (germà de James Taylor), Jim Kelly un dels professors de guitarra més reconeguts a nivell mundial i molts altres professors ilustres que van saber encaminar Xavier de la millor manera que un alumne podria desitjar.

El 23 de Febrer de 1998 Xavier firma un contracte discogràfic amb la companyia Break Records de la mà de Sergio Dalma i durant el 1999 graba el seu primer disc als estudis Eurosonic de Madrid. Fotos 1 i 2.

Malauradament el disc no surt a la venta i decideix començar una nova etapa amb Aureli Morata als estudis Tramontana i Jan Cadela a Barcelona, on col.labora en la grabació dels discs de Loquillo i los trogloditas (produit per Jaime Stinus), Geogie Dann i altres artistes.

A la vegada torna a reactivar la banda Blue Heart amb nous músics i temes nous centrant-se bàsicament en el Rock i el Blues en estat pur.

Blue Heart torna als escenaris amb tota la força apostant per aquella música que mai passarà demoda.

Abril 2005

30. sep, 2014
 0

Comentarios

20.09 | 13:22

Gracias, Ernesto. me gustaria tener mas info, porque nos vanos meternos e...

20.09 | 13:16

Seguimos con el proyecto.

20.09 | 10:16

Hola, soy de una ONG IT,tengo un depliant de vuestra asociacio...

13.09 | 10:16

Hola, cuantas melfas hay y cuanto miden? Gracias